Rakennukset || Avainsanat: , ||

Kompostoiva Puu-Cee

Kompostoiva PuuCee

Kompostoivan käymälän tekeminen on helppoa ja luonnollista. Jäteastiaksi valittiin rautakaupasta isoin vesisaavi ja sen alapuolelle löytyi sopiva laakea astia muuraussaavista samasta paikasta. Muuraussaavia madalsin puolella, jolloin se on kätevämpi työntää varaston alle, mutta siinä riittää vielä korkeutta suotojäämille.

 

Vanhasta auton renkaasta saa helposti ohjurin roiskeille. Vesisaavin eli jäteastian pohjaan porattiin tietenkin reiät liialle nestemäiselle ainekselle.

 

Jäteastia tyhjennetään (kuvassa rakentamatta olevan) väliseinän takaa varaston puolelta. Jäteastia koteloidaan joka puolelta, ja tuuletusputki ohjataan tähän tilaan. En saanut kuvaa otetuksi, mutta käytännössä laitoin vain viemäriputken, jonka ohjasin harjalle. Ei ollut mitään hajuhaittoja tai kärpäsiä viime kesänä, kun tuuletusputki tuli paikalleen.

 

Ala-astiakin oli jo haihtunut tyhjäksi, kun tulimme seuraavan kerran mökille.
Kuivike Biolanin huussikuiviketta ja sekalaista omaa haketta. Alkusyksystä tyhjensin saavin talven satunaisia vierailuja varten. Tavara ei ollut enää itsensä näköistä.

Kun sauna saapui tontille, niin puucee siirtyi oikealle paikalleen… Tämä työvaihe on ehkä kivoin, kun tuotos siirtyy lähes ajatuksen voimalla.

18.9.2015 Copyright Jouni Finnilä © / Kexin oy / www.kexin.fi

Huom! Nämä rakennusohjeet täällä Keksin.fi -keskustelufoorumissa ovat ”nice-to-know”-tietona teille kaikille tee-se-itse-miehille ja -naisille. Minä tai Kexin oy ei ota vastuuta näiden ohjeiden mukaan rakennetuista tekeleistä. Käytä niitä omalla vastuulla. Voit linkittää ja lainata ohjeita vapaasti, kunhan mainitset lähteen. 

Sorry, Comments are closed!